Sök till oss

Valet av barnomsorg är ett stort beslut för dig och ditt barn. Vi hoppas att du har gillat det du har sett och läst här på vår hemsida. Kanske har du också tittat på våra inlägg och händelser på Instagram och Facebook. Har du frågor eller funderar över något gällande vår verksamhet så hör gärna av dig till någon av oss. Du kan ringa eller maila så svarar vi så snart vi kan.

Vill du besöka oss så hör av dig så bokar vi in en dag vi kan ses. Då får du träffa oss, höra mer om hur vi arbetar och om våra tankar omkring vår verksamhet samt att du kan ställa alla de frågor du funderar över. Våra kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Vad kostar det att gå hos oss? Avgiften för ditt barn är densamma som för all barnomsorg i Västerås, läs mer om avgifter här .

Hur gör man med blöjor? Hos oss ingår blöjor i avgiften.

Är mitt barn försäkrat? Alla barn, oavsett barnomsorgsform, är försäkrade via Västerås stad.

Öppettider? Vi har öppet c:a 06:30 – 18:00 alla helgfria vardagar.

Har kommunen något ansvar? För att säkerställa att barnomsorg i alla former inom staden upprätthåller gällande föreskrifter vad gäller t.ex. en god och hälsosam miljö där barnen vistas, att familjedaghemmet/förskolan drivs på ett föredömligt sätt, att livsmedelshanteringen är tillfredsställande, att lokalerna där barnen befinner sig är ändamålsenliga osv. görs därför regelbunden tillsyn av Västerås stad i de olika verksamheterna.

Belastningsregistret? Alla personer över 18 år som ingår i våra respektive hushåll har lämnat in utdrag ur Belastningsregistret. Ett självklart krav från Västerås stad för att få bedriva pedagogisk omsorg.

Vill du söka en plats hos oss, ”Äventyria hos Josephine” , ”Äventyria hos Susanne” eller ”Äventyria hos Jessica”? Klicka här för att komma till e-tjänsten . Välj en av oss där och följ sedan instruktionerna på sidan.

Välkommen med din ansökan!

Det viktigaste för oss på Äventyria är att barnet redan från början får en trygg anknytning. Vi lägger stor vikt vid det under den första tiden hos oss

Vi är auktoriserade som familjedaghem och godkända av Barn- och ungdomsnämnden i Västerås stad. Förskolans läroplan är vägledande för oss och finns alltid med i planeringen av verksamheten.